13 Tävlingar / Omröstningar

April Månadens Terrariedjur

2008-05-01 11:57 #0 av: AndreasS

Denna månad var det heavymetalmans tur att ta hem titeln. Stort grattis

Det var med detta bidrag som han tog hem titeln Månadens Terrariedjur.

  Bilden “http://reptiler.ifokus.se/ShowFile.aspx?BinaryId=0ca0cac1-dcaf-40d4-a7ff-b6007ffeb01d&Filename=P1010013.JPG” kan inte visas, då den innehåller fel.

Leguaner är tropiska dagaktiva trädlevande ödlor med aktiva perioder framför allt i gryning och i skymning. De kommer från central- och sydamerika, och lever oftast i närheten av floder och vattendrag. De lever i huvudsak på växter - djungelblad, blommor och frukter. Jäsning av komplexa kolhydrater sker i colon och utgör 30-40% av energiuttaget från dieten. De bakterier som tarmen behöver för denna process får ungarna i sig genom att äta vuxna leguaners avföring. För att underlätta matsmältningsprocessen och för att reglera kroppstemperaturen solbadar djuren, och söker då nå platser med temperatur över 30 grader. Djurens sociala rangordning avspeglar sig i hur framträdande (= soligt) deras solbadningsplats befinner sig.

Vuxna leguaner kan uppnå en storlek av nästan 2 m, och väga upp till 7,5 kg - något man bör komma ihåg då man köper den söta lilla ödlan! Vuxna djur kräver stort burutrymme.,Av: AndreasS

Datum för publicering

  • 2008-05-01
Anmäl
2008-05-03 01:37 #1 av: Mizzi

Grattis till vinsten och till en mycket vacker Leguan Kyss

Lägger in en bild på vår Börje som hälsar till vinnaren  Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.