13 Tävlingar / Omröstningar

Månadens Terrariedjur - December

2008-01-02 23:55 #0 av: AndreasS

Decembers omröstning vanns av Wassago

Lägger in en bild på min Guana Red tail Boa c. constrictor

Föräldrarna till mina djur exporterades från Georgetown -99 till USA där Mats Höggren valde ut dom och tog med dom hem till Sverige. I Novemer -06 lades kullen där mina ögonstenar var med. Hämtade hem dom efter midsommar i år och då var dom ca 60 cm långa å smala som mitt lillfinger. Nu är dom ett år gamla och nästan metern långa.

Kungsboa släktet består av en nominat, (Boa c. constrictor) och ett större antal underarter, exakt hur många råder det delade meningar om men dom som man för närvarandde är överens om är följande:

Boa c. imperator

Boa c. longicouda

Boa c. occidentalis

Boa c. amirali

Boa c ortonii

Boa c. sabogae

Boa c clouedo

Boa c. orophia

Boa c. melanogaster (men denna underart diskuterrar man fortfarande huruvida den ska räknas som egen eller bara skall föras som en färg form till Boa c. c)

 Kungsboan får väl nästan räknas som en av dom populäraste ormarna i fångenskap och en av dom vanligaste. Och varför inte? Dom är vackra, trevliga (oftast) och relativt lättskötta. Dess största å kanske enda nackdel är att dom med tiden kan bli myckeet stora. Allt beroende på underart och kön blir kungsboan mellan 1-4.5 meter Men vad det gäller den sort som jag håller sk. "True Red tail" tillhör dom som blir störst med en normal längd på för honor, 2-3.5 meter och hanar 1.70-2.20 och en maxlängd på upp mot fyra meter, den största som man funnit var en hona som dödades nära Trinidad och raporterades ha en längd på 5.5 meter!

 


Relaterade länkar

  Av: AndreasS

  Datum för publicering

  • 2008-01-02
  Anmäl
  2008-01-03 01:19 #1 av: Wassago

  Mycket glädjande! Tackar å bockar!

  Anmäl
  2008-01-03 09:08 #2 av: koffra

  Grattulerar !!

  Mycket bra !

  Anmäl

  Bli medlem på iFokus

  För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.