Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
13 Tävlingar / Omröstningar

Månadens Terrariedjur ..::December::..

2007-11-28 14:14 #0 av: AndreasS

Alla medlemmar på reptiler ifokus som äger en reptil, en amfibier eller spindel är välkomna att vara med.


Så här går det till:

  1. Du postar ett inlägg i tråden Månadens Terrariedjur. (Inte i denna tråd utan i denna)
    Med en text som beskriver vad det är för reptil och lite fakta runt just ditt terrariedjur samt bifogar en bild i minst 800 x 600 pixlar. på bilden ska man kunna se hela djuret inte bara huvudet.

  2. En jury bestående av AndreasS, KamillaB, kobbeuffe och peter54 tar fram 3 finalister som ni medlemmar
    får rösta på. Senaste dag för att få just sitt bidrag att vara med i tävlingen är den 25:e i månaden. Den 26:e läggs de tre bidragen ut som vi i juryn har bestämt oss för att få göra upp om titeln Månadens Terrariedjur.

  3. Vinnaren vinner ära och beröm samt en plats på sajtens startsida.

OBS! Inga bilder på djur som utfodras, dessa kommer omedelbart att diskas och tas bort.

 

Bildkälla: xylencr3w.se
Bildkälla: xylencr3w.se

Av: AndreasS

Relaterade sidor

Datum för publicering

  • 2007-11-28
Anmäl
2007-11-29 00:38 #1 av: Vattnadal

Då börjar jag!

Här kommer en bedårande max någon timme gammal Achatina achatina.
En Afrikansk jättelandsnäcka.

Här kommer min lille bebbe, poserande bredvid ett havrekorn, för att man ska förstå hur oerhört liten, skör och söt en liten snäcka kan vara. Betänk att de vuxna kan bli uppemot  20 cm i skallängd!

De är enkla att sköta. Mina bor i ett 54 L akvarium med heltäckande lysramp. Bottensubstratet utgörs av massor av vitmossa, ibland med jord under. Inredningen är några grova grenar att klättra på, ett badkar, ett sepiaskal (som de gnager i sig kalk till uppbyggnad av skalet) samt en matskål. Äter gör de främst grönsaker och frukt. Ibland kan de få hirskolv, gröt, välling och till fest någon mumisg kaka. Fast oftast blir det majskolv, morot, äpple od eller favoriten maskrosor. 

Inlägget flyttat till dess rätta tråd.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2007-11-29 00:43 #2 av: Vattnadal

Prutt! Jag kan inte redigera detta, alltså inte lägga in det i tråden där det egentligen ska vara. Inte heller kan jag lägga in fotot i inlägget. Så fort jag försöker redigera får jag bara upp en tom blank sida. Inte orkar jag sitta uppe och bråka heller. Kan någon rar sajtvärd eller medarbetare fixa detta, eller ska jag bara börja om?

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2007-11-29 10:16 #3 av: AndreasS

#2 Så hoppas att dt vart bra när jag redigerade inlägget åt dig. Skrattande

Anmäl
2007-12-11 12:08 #4 av: Wassago

Hej

Lägger in en bild på min Guana Red tail Boa c. constrictor

Föräldrarna till mina djur exporterades från Georgetown -99 till USA där Mats Höggren valde ut dom och tog med dom hem till Sverige. I Novemer -06 lades kullen där mina ögonstenar var med. Hämtade hem dom efter midsommar i år och då var dom ca 60 cm långa å smala som mitt lillfinger. Nu är dom ett år gamla och nästan metern långa.

Kungsboa släktet består av en nominat, (Boa c. constrictor) och ett större antal underarter, exakt hur många råder det delade meningar om men dom som man för närvarandde är överens om är följande:

Boa c. imperator

Boa c. longicouda

Boa c. occidentalis

Boa c. amirali

Boa c ortonii

Boa c. sabogae

Boa c clouedo

Boa c. orophia

Boa c. melanogaster (men denna underart diskuterrar man fortfarande huruvida den ska räknas som egen eller bara skall föras som en färg form till Boa c. c)

 Kungsboan får väl nästan räknas som en av dom populäraste ormarna i fångenskap och en av dom vanligaste. Och varför inte? Dom är vackra, trevliga (oftast) och relativt lättskötta. Dess största å kanske enda nackdel är att dom med tiden kan bli myckeet stora. Allt beroende på underart och kön blir kungsboan mellan 1-4.5 meter Men vad det gäller den sort som jag håller sk. "True Red tail" tillhör dom som blir störst med en normal längd på för honor, 2-3.5 meter och hanar 1.70-2.20 och en maxlängd på upp mot fyra meter, den största som man funnit var en hona som dödades nära Trinidad och raporterades ha en längd på 5.5 meter!

Inlägget är flyttat till rätt tråd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.