28: Spindlar

Hur ofta äter en B. smithi?

2015-08-30 13:36 #0 av: grugnina

Hej, jag är intresserad av en B. smithi och har läst på och så, men det är lite frågor som jag undrar då alla ger mig olika svar :) 

1. Hur ofta äter den?  Vissa säger en gång i veckan, andra en gång i månaden. 

2. Vad äter den? Är det syrsor? 

3. Hur mycket mat per gång? 

Tack på förhand :)

Anmäl
2015-08-30 16:02 #1 av: Hanna

Mycket beror på hur stor spindeln är. Slings brukar man mata oftare än de som är större. Mina subadulta spindlar får mat ett par gånger per månad, men jag går snarare på hur tjocka deras bakkropp (abdomen) är än när de fick mat senast.

Mina matar jag med kackerlackor i rimlig storlek. De får bara ett byte per gång då det tar ett tag för dem att äta. Bifogar en bild som visar att de kan ta ganska stora byten om man jämför med hur stora de själva är. Skrattar

Rekommenderar att plocka ut maten om spindeln inte äter för att undvika att stressa den. Jag brukar ta ut den ganska omgående om de inte hugger direkt.

Kryp.forum24 är ett toppenforum vad gäller spindlar. Så rekommenderar att du vänder dig dit för mer ingående svar. :) Finns även massor av befintliga trådar att söka efter!

http://kryp.forum24.se/kryp-about4837.html

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.