35: Ödlor

Annan art tillsammans med sexbandsödla?

2015-10-04 18:31 #0 av: mmois98

Hej! 

Jag har fyra stycken sexbandsödlor - Takyromus sexlineatus, men undrar om man kan ha andra arter ihop med dem? Några slags grodor som hoppar på marken, eller kanske andra ödlor osv osv? Terrariet är cirka 106 cm djupt, 145 brett & 160 cm långt.

Och vi har en färdig damm där i terrariets botten, men vet någon vad man kan för fiskar där i också? Guppys kanske?

Anmäl
2015-10-04 21:21 #1 av: Hanna

Man ska helst aldrig blanda arter. Vad gäller fiskar så tror jag att det kan bli riktigt snyggt helt beroende på antal liter och hur det är inrett. Tänk på att det ska vara smidigt med vattenbyten och sådant bara. Kan tänka mig att det kanske blir smutsigt med ödlor som skuttar runt i samma utrymme om det inte är alltför mycket vatten (vilket det låter som att det kan vara med de måtten. ;) )
Om du vill ha andra tips än guppys, berätta gärna antal liter och hur det är inrett! PH och sådant kan vara bra också om det är känsligare arter. Funderat på någon räkart? Amanoräkor är flitiga städare och är roliga att kolla på. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.