02: Allmän info om din reptil

Dvala?

2016-03-24 18:33 #0 av: [nilvanas]

Är ny på detta med ormar, men är inne på att skaffa en majsorm efter en tids fundering. Glad Men hur fungerar det egentligen när de dvalar?

När dvalar en majsorm? Tänker typ, vilkn tid på året?

Bestämmer ormen själv när den ska dvala?

Hur "hjälper" jag till? 

Anmäl
2016-03-25 11:04 #1 av: fluffis

Vad kul att du vill skaffa orm! Glad

Majsormar finns naturligt i USA på östkusten. De har ju vinter när vi har vinter så det är på vintern som de bör dvalas/vintervilas. Det brukar automatiskt bli lite svalare i terrarierna när rumstemperaturen går ner och då kan ormarna reagera på att de inte vill ha mat. Majsormar kan inte själv trycka på knappen för att stänga av sitt ljus och värme Skämtar .. så det får vi hjälpa dem med.

Det finns lite olika varianter av vintervila. Själv har jag ett förråd som är isolerat och som håller ca elva grader under vintern. Då får ormarna vara där. Det är en ganska komplicerad procedur som kräver en del påläsning. Det finns en mängd skötselråd och info om dvalning/vintervila. Kolla runt lite! Glad

Anmäl
2016-03-25 13:27 #2 av: [nilvanas]

Tack för bra och utförligt svag #1 tack :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.