02: Allmän info om din reptil

Köpa majsorm

2016-03-24 18:36 #0 av: [nilvanas]

Vart bör man köpa majsorm? Av uppfödare eller finns det bra individer (som är friska mm) i djuraffärer? :)

Anmäl
2016-03-24 18:49 #1 av: CayKantos

Visst finns det bra individer i djuraffären, men ta inte den chansen, mycket bättre att stödja en bra uppfödare som hanterar sina ormar och ser till att dom mår bra psykisk och fysisk! 

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-03-25 10:58 #2 av: fluffis

Jag säger ungefär likadant. Det går säkert att hitta bra majsormar i en djuraffär men hur ska man kunna veta om de är bra eller inte? Sitt hellre och kolla säljes-annonser och håll koll på vilka uppfödare som har bra rykte. På terrariedjur.se finns dessutom en tråd där man berömmer folk som varit bra att göra affärer med.

Att åka på tropikmässa/reptilmässa är annars en bra grej där du kan ställa frågor och få kontakt direkt med säljaren/uppfödaren.

Anmäl
2016-03-26 23:32 #3 av: NiklasTyreso

Köper du direkt från uppfödaren kan du ofta välja bland flera olika ungar eller vuxna, så du kan få den du tycker är finast. Även om alla ungar är av samma morf är de individer där ingen är den andra lik.

Du har oftast färre djur att välja bland i en affär.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.