19: Ormar

Ta upp majsorm

2016-04-04 15:24 #0 av: [nilvanas]

Har fått hem min första majsorm och låtit han vara ifred i drygt eb vecka. Nu till frågan, vad ska jag tänka på när jag tar upp han? Han är inte van vid hantering utan kopplar nog mest människohänder med mat..

Anmäl
2016-04-06 13:49 #1 av: CayKantos

Ja, han ska iaf inte vara hungrig, och inte precis efter matning heller. Knacka gärna på fönstret till terrariet först och se till att ta tag lite längre ner på kroppen och lite längre upp med andra handen. Låt honom styra vart han vill, sitt på golvet så han inte råkar glida av. Håll inte tag i honom men låt honom bara sno sig runt omkring, låt honom dock inte "fly" och sno sig runt några av dina kroppsdelar i starten. Om han verkar irriterad lägg honom då tillbaka i terrariet, ingen idé att pressa det. Ta ut honom lite då och då i korta sektioner och håll honom borta från huvudet tills han är  van och lugn. Ta aldrig en orm nära hals eller huvude om du inte känner den bra nog!

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-04-07 14:54 #2 av: [nilvanas]

Hur märker man om en orm börjar bli otålig/irriterad?

Anmäl
2016-04-07 19:44 #3 av: CayKantos

#2 Svårt att säga, det kan bero lite, men dom börjar ofta låta och kan stirra intensivt på en, om den böjer ihop sig, typ som en fjäder (alltså typ S format men ganska "intryckt") kan det vara tecken på att dom känner sig hotade och/eller vill attackera, men det behöver det nödvändigvis inte betyda, det lär man fort att känna när man lär känna sin orm. Ett bet i handen är inte så hemskt från en liten majsorm, se bara till den inte får ett bra tag runt din arm eller likn, kan vara svårt att få av dom och dom kan klämma väldigt hårt! och då inte för nära huvudet.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av CaToss Photography, kom gärna in och kika!

Anmäl
2016-04-08 22:41 #4 av: NiklasTyreso

Majsormar vill ha stöd under buken, känna underlag under buken, för att känna sig lugna och trygga. Annars sprattlar de.

Sätt fram handen först så ormen får nosa innan du lyfter upp den. Lyft inte ormen om dina händer tagit i ormmat för då kanske ormen tar fel.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.