30: Transporter

Flytta leopard gecko utomlands?

2016-05-30 19:15 #0 av: LOLASAUR

Hej allihopa! 

Jag flyttade till England för att börja universitetet i höstas och ska nu åka hem över sommaren och återvänder hit till England i september igen. Min bästa vän i Sverige har sedan några år tillbaka haft ett antal reptiler, bland annat två underbara leopard geckos. 

Eftersom jag alltid haft djur av alla dess slag omkring mig enda sedan jag föddes har jag börjat fundera på att skaffa just en leopard gecko. Min bästa vän kom med förslaget att jag kan få köpa en av hennes eftersom de trivs med mig och jag tycker om dem. 

Vad jag nu funderar på är hur det skulle gå till med flytten i så fall? Hur är leopard geckos med att bli förflyttade, i det här fallet med flygplan? Hur skulle det gå till med import och eventuella dokument och liknande, har någon erfarenhet med detta? 

Är det smartare att köpa en leopard gecko här när jag flyttat tillbaka? 

Hälsningar, 

Lola

Anmäl
2016-05-31 20:56 #1 av: NiklasTyreso

Ring Jordbruksverket så kan de svara på om du får ta med ödlan fram och tillbaka till utlandet, vilka regler som gäller och kostnader.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.