28: Spindlar

Skaffa spindel, nybörjare

2016-07-10 21:36 #0 av: [Jennah]

Hej! Är inne på att skaffa spindel. Är på skaffa-informations-stadiet ännu och det dröjer lite innan det är dags, men jag vill lära mig mer. Tips på böcker, hemsidor? Och vad har ni själva för tips och erfarenheter? Skulle vara kul att höra lite allmänt.

En särskild sak jag funderar över är ju vilken sort som är lämplig för en nybörjare? Det kanske är lättare att läsa på mer själv också om vi kan hjälpas åt att komma fram till en lämplig sort för mig. Jag är väl som de flesta antar jag, och vill gärna ha nåt både stort och färgglatt, men det är ju liksom inte det viktigaste. Jag vill först o främst ha en spindel som inte biter, är jättegiftig eller väldigt svår att hålla vid liv. Vill heller inte fodra med möss, hellre med insekter och mjölmaskar då. Det ska inte vara omöjligt att få tag på den heller, så inget supersällsynt. Priset är däremot inte så viktigt, när det är dags att skaffa en så tar jag den biten.

Och ska jag köpa en vuxen eller en liten? Är det svårt/dyrt att fodra upp dem själv? Tänker att det kanske kan va kul att va med från början.

Anmäl
2016-07-10 22:07 #1 av: oddahviing

Jag uppmuntrar inte till att hålla exotiska djur då de hör till det vilda och inte inne i glasburar. Men min partner har haft två tarantellor, inte tillsammans. Den första var ok att hantera. Den åt levande gräshoppar, jag är inte säker på hur ofta, men kanske varje vecka, varannan vecka?  När den dog fick han en ny av en han kände, men den ville inte bli hanterad och kunde skjuta giftpilar ur rumpan så den bodde i sitt hem och lämnades ifred. Blev till en prydnad helt enkelt? Ingen aning om hur giftig vi pratar om, men inte döendes ^__^.

Tror nog du kan hitta nog information på internet när du väl bestämt dig för vilken ras/om du skaffar en spindel. Menar, de är inte som hästar eller hundar. De föredrar viss temperatur, yta, underlag, mat... sedan kryper de mest runt och har inget behov av socialisering från människor.

Anmäl
2016-07-10 22:40 #2 av: [Jennah]

Tack för svar! Nä jag söker ju inte en gos-påse heller - då hade jag köpt en till katt -, utan jag är ute efter något vackert och fascinerande att titta på. Precis som när man t.ex. skaffar fiskar. Har förstått att man inte blir kompis med sin spindel precis, haha :) jag visste inte att de behöver en särskild temperatur, brukar man ha typ värmelampor eller nåt sånt menar du? :)

Anmäl
2016-07-11 20:19 #3 av: oddahviing

#2 tror min partner hade en värme platta, men det var väldigt kallt där vi bodde.

Anmäl
2016-07-12 06:48 #4 av: [Jennah]

Vad tror ni om Mexican Fire Leg? Vad är det för skillnad på Red Knee?

Anmäl
2016-07-14 21:24 #5 av: [Blue_Lugia]

#1 Sen måste jag bara inflika att dom inte skjuter "giftpilar", utan det är små hullingförsedda hår som dom sparkar från bakdelen. Därför kliar dom.
Har aldrig råkat ut för det själv dock.

Anmäl
2016-07-14 22:27 #6 av: [Jennah]

Jo jag vet :) nåt mer aktivt forum att tipsa om?

Anmäl
2016-07-14 23:06 #7 av: [Blue_Lugia]

#6 Det var inte riktat till dig utan, just till #1.
Men annars har du Terrariedjur. se som är en bra sida , tycker jag och handlar om olika djur, allt från reptiler till spindlar/insekter.

Där kan du ställa frågor om det är något du undrar. Det finns också ett forum som heter "Phalagorns krypforum", där det också diskuteras bla. spindlar. Hur aktivt det är kan jag dock inte uttala mig om då jag inte vart inne där jätteofta, så jag rekommenderar terrariedjur.se. Finns säkert flera ställen. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.