19: Ormar

Ohungrig majsorm

2017-03-22 17:31 #0 av: reptiliskå

Jag har en 2 år gammal hybrid majsorm-kungssnok. Den brukar äta 1 gång/veckan, men nu har den matvägrat i snart tre veckor. Vet någon om det är vanligt? Den har aldrig gått i dvala förut, men kan det vara något sådant på gång? 

Den verkar inte trött eller må dåligt, men den ryggar tillbaka när den luktat på musen. Vi har prövat med olika sorters möss, och det borde inte vara fel på alla.  

Anmäl
2017-03-22 17:40 #1 av: Carmarino

Är den kanske på väg att ömsa skinn?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-22 17:40 #2 av: fluffis

En gång i veckan känns ganska ofta så du kanske ska dra ut på det några dagar till. Har ormen bra hull så är det absolut ingen fara med tre veckors matvägran. Vet du könet på ormen? Det är jättevanligt att särskilt hanar får vårkänslor och tänker mer på tjejer än på mat, den här årstiden :) I samband med detta brukar de också bli mer aktiva . Är den det?

Anmäl
2017-03-23 20:35 #3 av: reptiliskå

@Carmarino: det är nog inte det, den ömsade bara för ett tag sedan.

@fluffis: jag tror att det är en hane och han har varit ovanligt aktiv senaste tiden. Så det är kanske "Vårkänslor". Då väntar jag lite och hoppas att han snart kommer på bättre tankar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.