19: Ormar

Mjölksnok säljes

2017-07-29 22:31 #0 av: 1973erika

Intressekoll. Ungarna kläcks i september. Honan röd/vit, hanen svart/orange. Tidigare ungar varit mkt lik hanen. Pris orm 1000:- komplett petboxpaket 1500:- Kontakt 1973erika@gmail.com 0722506187

Anmäl
2017-07-30 00:04 #1 av: [PeterTM]

Hmm, varför så dyra ungar? Det är ju korsningar du säljer som egentligen inte borde avlas fram alls, åtminstone inte med vilje. Du borde absolut tala om vad du säljer så att inte folk tror att de köper något som dessa inte är.

Hanen är en hondurasmjölksnok (Lampropeltis triangulum hondurensis) "tangerine phase", den härstammar ifrån regnskogen i Honduras, Nicaragua och delar av Costa Rica. Det är den enda mjölksnoken som är regnskogslevande och som ska ha regnskogsklimat i terrariet.

Honan ser ut att vara en nelsons mjölksnok (Lampropeltis triangulum nelsoni) amelanistisk variant (saknar svart pigment). Den underarten är från Jalisco, södra Guanajuato, Colima och nordvästra Michoacán i centrala Mexiko. Det är en underart som lever i förhållandevis torr bergsmiljö, långt ifrån de krav som den andra underarten ställer på klimatet.

Mjölksnok är en art med 25 underarter spridda från södra Kanada i norr till norra Sydamerika i söder. De olika underarterna lever i skilda miljöer och har därmed olika krav på klimatet i terrariet. 

En del av dem blir stora, som exempelvis den svarta mjölksnoken (Lampropeltis triangulum gaigei) från norra delarna av Anderna i Sydamerika, den kan bli 2 meter i fångenskap. Andra underarter är små, som exempelvis scharlakansmjölksnoken (Lampropeltis triangulum elapsoides) från sydöstra USA, som bara blir 50 cm.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.