35: Ödlor

Skäggagam - Resa bort

2019-01-30 23:16 #0 av: jejN

Hej! Jag och sambon har gått i tankar om att skaffa en skäggagam, håller på och läser en del om skötsel och så för jag vill lära mig det mesta innan jag skaffar en såklart. Men jag och sambon brukar åka bort ca 1 gång i månaden till hans familj på landet fre-sön (åker runt 13 på fredagen och kommer hem runt 14-16 på söndagen) och min fråga är då:

Kan man åka bort den perioden eller ska man skaffa någon som kommer hem och kollar till den ? Vi vill ju inte skaffa en om det gör att den inte mår bra. Hur har ni andra gjort som åkt bort över en helg ? Ge mig tips :)

Anmäl
2019-01-30 23:24 #1 av: Rovfisk

Jag har visserligen Geckoödlor, men om jag skall åka bort en helg, då ser jag till att ödlorna har fått mat samma dag som vi åker. Sen klarar dem sig i 3-4 dygn om det skulle behövas.

Rent vatten är självklart ett måste, och sen brukar jag kunna lägga lite frystorkat mat i matskålen ut ifall att.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-01-31 09:38 #2 av: jejN

Okej tack för svar! :) Har grubblat lite inatt på om en gecko kanske är det bästa för oss att börja med, vad rekommenderar du för underlag i terrariet ? Läste att man ska undvika sand då dom kan svälja det och bli förstoppade. När man ska utfodra dom små liven hur stor mängd ska dom få vid sina mat tillfällen ? Tänker på syrsor tex :)

Anmäl
2019-01-31 13:40 #3 av: Rovfisk

Jag har inte så mycket erfarenhet av agamer överlag, men Leopardgeckosarna är lättare att sköta om, så de passar bättre som nybörjare. Jag vill ju ha en skäggagam, men de kräver en del mer skötsel som jag har förstått det.

Jag har balkongmatta till mina, men man kan även ha clay till dem som jag har förstått det. Sand är big NO NO. De kan få i sig sanden och då kan de bli förstoppade, och det kan betyda döden för dem.

Mina brukar få mat var tredje dag, beroende på storlek på ödlan så får de 2-3 syrsor vardera. De får även pinkisar en gång i månaden. De vanliga får 1,  Giant godzillan får två :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.