21: Reptilshoppen - Köpes

Leguan

2019-07-15 02:24 #0 av: Neliiiah

Hej! Vet någon vart man kan köpa leguan? Har funderat på det i många år nu och har bestämt mig för att jag är redo. Men jag vet inte vart man kan köpa en.. allla tips uppskattas

Anmäl
2019-07-15 03:00 #1 av: Chinesecrestedlover

Vet inte...men du kanske kan hitta här: https://www.terrariedjur.se/market

Dock skulle jag i ärlighetens namn avråda från att skaffa Leguan. Jag förstår dragningen, funderade länge på det själv när jag var yngre...men de kräver så mycket (inte minst utrymmesmässigt) och är så farliga (japp, de kan tillfoga rejält med skada) att jag numera inte tycker att de borde hållas som husdjur överhuvudtaget.  Det finns många betydligt mer lämpliga ödlor att hålla som husdjur. 

Kolla in detta t.ex. innan du tar ett slutgiltigt beslut: 

https://www.youtube.com/watch?v=RzK8Lzl11tU

https://ourreptileforum.com/community/threads/iguana-bite-wounds-very-graphic.61/

Du skriver att du funderat länge...vad har du för reptil erfarenhet sedan innan? Är du beredd på allt som det innebär att ha en så stor (och som sagt farlig) ödla?   

/Chinesecrestedlover

Ps. Absolut inte menat som ett "påhopp" eller något utan jag skriver detta i all välmening, både gällande dig (och din omgivning) samt ödlan ifråga. ds. 

Anmäl
2019-07-15 13:43 #2 av: Rovfisk

Håller med #1 Leguan är absolut ingen ödla man köper om man inte har oerhört mycket kunskaper innan. Som skrivet, de kan tillfoga ordentlig skada och de kräver mycket stort terrarium, nu pratar vi bara höjden, den skall i princip sträcka sig från golv till tak.

Har du tittat på Asiatisk vattenagam (Physignathus cocincinus) Den påminner ganska mycket om den gröna Leguanen rent utseendemässigt. men är betydligt mindre och har ett betydligt bättre temperamente.

( Asiatisk vattenagam, Juvenil på bilden )

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2019-07-16 14:26 #3 av: Neliiiah

Hej! Åskan lyckades ta mitt wi-fi så har ej haft internet. Jag har växt upp med just leguan. Min pappa hade 2 stycken som tyvärr gick bort vid för ca 5 år sedan! Jg ser det absolut inte som ett påhopp utan jag tycker endast det är bra att någon tar ansvar och lär upp folk!!! Leguaner är my let svårskötta vilket jag vet! Men jag älskar dom lika mycket ändå

Anmäl
2019-07-18 11:05 #4 av: Rovfisk

Det verkar ju om du har den erfarenhet som krävs. Men tänkt då på att det är dyrt och de behöver mycket stort.

Kanske din pappa kan hjälpa dig om du bestämmer dig för att köpa leguan ?

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.